Waarom zou ik een levensverhaal schrijven?

Goeie vraag.!  Ja, waarom zou jij je levensverhaal schrijven?  Op de flap van zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ van Dirk De Wachter lees je: ‘Streven naar geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.  

Als jij de vraag kreeg: wat maakt jouw leven betekenisvol om geleefd te worden? Wat is jouw antwoord?  Jouw antwoord zal verschillen van alle andere mensen om je heen. We hebben allemaal een eigen verhaal om betekenis te geven aan ons bestaan. Maar hoe kan jouw levensverhaal een verschil maken in het leven van anderen? Met andere woorden. Wie zou interesse hebben in het lezen van jouw verhaal?

Zelfontplooiing

Sinds Maslov zijn behoeftepiramide laag voor laag heeft opgebouwd, weten we waarom. Vanaf stap drie ontdek je de behoefte aan ergens thuishoren en de behoefte geaccepteerd te worden. Op diezelfde hoogte hoort ook de behoefte aan respect. Stap vier is de behoefte om te begrijpen en te ontdekken. Tegelijkertijd ook de erkenning van wie je bent en waar je voor staat. Laat nu toch bovenaan, op het topje van die piramide de behoefte aan zelfontplooiing staan. Wat is het schrijven anders dan jezelf woord voor woord te ontplooien naar je lezer?

Meerdere behoeftes

Wat is jouw persoonlijke behoefte? Heb je een heldere motivatie die jou drijft? Heb je de behoefte van jouw lezer ontdekt? Heeft jouw boek betekenis voor jouw lezer? Als jouw boek je lezer kan boeien, ontroeren, ontspannen of inspireren, dan is dat de moeite waard. Met jouw boek maak je een klein beetje het verschil in het leven van anderen.

Of dit is ook mogelijk

Het is jouw behoefte om met je boek anderen te helpen. Om lotgenoten steun en troost te bieden.

Je bent een ervaringsdeskundige op jouw terrein en je kunt anderen met jouw expertise helpen. Denk maar aan hoogbegaafdheid, aan een alleenstaande ouder met drie pubers, aan het opstarten van je eigen bedrijf vanuit scratch.

Je hebt een vernieuwend idee, een boodschap voor de wereld die eruit moet.

Je vindt het schrijven van je levensverhaal een leuk creatief proces.

Je levensverhaal schrijven helpt je bij het verwerken van nare dingen.

Je wilt van je blog een boek maken.

Je wilt dat jouw lezer met plezier jouw boek leest

Je hebt iets van waarde te bieden in het leven van anderen.

Wat houd je tegen?

Meld je aan voor een oriëntatiegesprek

In dit oriëntatiegesprek kan je vertellen waarom je jouw levensverhaal wilt delen. Het oriëntatiegesprek kost je niets en is vrijblijvend. Wel zou ik je willen vragen om dit formulier in te vullen. Zodra ik jouw aanmelding ontvangen heb, krijg je van mij een bevestigingsmail met een suggestie voor dag en tijdstip.

Meld je hier aan!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een paar minuten niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een uur niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Share This