Je hebt een heleboel meegemaakt, maar je ziet er geen verhaal in

Waar is mijn begin?

Je weet niet hoe je moet beginnen aan je levensverhaal? Terwijl je wel de behoefte hebt om het te vertellen. Dat is helemaal normaal. In een leven gebeuren er zoveel dingen en die gebeurtenissen hebben invloed op elkaar. Je wil jouw verhaal op zo’n manier vertellen dat jouw omgeving jouw verhaal kan snappen en kan plaatsen. Je wil jouw verhaal ook voor jezelf schrijven. Maar die chaos in je hoofd werkt verlammend.

Neem afstand en creëer ruimte

Wil je dat knagend tandengeknars in je hoofd niet meer? Wil je helder inzicht in de chaos zodat je ruimte schept voor wat ertoe doet namelijk jouw ervaringen delen in een boeiend verhaal. Een verhaal waardoor anderen geïnspireerd worden of ervan kunnen leren?

Neem dan wat afstand van je verhaal en zet een paar stappen terug, zodat je overzicht krijgt.

Maak een mindmap

Zoom uit naar het grotere verhaal van je leven. Dat kan zelfs aan de hand van je curriculum vitae. Welke gebeurtenissen hebben een grote rol in je leven gespeeld? Schrijf kernwoorden op post-its. Plak die post-its op een groot vel papier en zoek het terugkerend motief en thema in de gebeurtenissen. Zoiets als: story of my life , met enige ironie.

Spanningsboog

Meestal leidt een gebeurtenis naar een gevolg. OF keuzes tot een nieuw begin. In al jouw gebeurtenissen kan je al snel een structuur vinden: een begin, een spanningsboog, een climax en een transformatie die je gebracht heeft tot waar je nu bent. Want een verhaal is nooit af.

Strak plan!

Wil je een haalbaar fundament voor je levensverhaal bouwen zodat je jouw verhaal ook echt kan afmaken? In de creatieve schrijfweek ga je stap voor stap aan de slag zodat je na een week en stevige planning hebt en zelfs de eerste hoofdstukken van je boek. Je bakent je onderwerp af, je kiest jouw structuur en je maakt jouw inhoudsopgave. Je krijgt tips en tricks zodat je het schrijven ook na deze intense week volhoudt.

Aarzel je nog? Zou een vrijblijvend gesprek jou helpen?

Meld je aan voor een oriëntatiegesprek

In dit oriëntatiegesprek kan je al je vragen stellen. Je kan de problemen waar je tegenaan loopt rustig vertellen. Samen ontdekken we jouw behoefte en wat je nodig hebt om jouw kompas in de juiste richting af te stellen. Het oriëntatiegesprek kost je niets en is vrijblijvend. Wel zou ik je willen vragen om dit formulier in te vullen. Zodra ik jouw aanmelding ontvangen heb, krijg je van mij een bevestigingsmail met een suggestie voor dag en tijdstip.

Meld je aan voor een oriëntatiegesprek

In dit oriëntatiegesprek kan je vertellen waarom je jouw levensverhaal wilt delen. Het oriëntatiegesprek kost je niets en is vrijblijvend. Wel zou ik je willen vragen om dit formulier in te vullen. Zodra ik jouw aanmelding ontvangen heb, krijg je van mij een bevestigingsmail met een suggestie voor dag en tijdstip.

Meld je hier aan!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een paar minuten niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een uur niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Share This