Ik heb geen tijd om te schrijven
Geen tijd om te schrijven?

Een eigen boek. Het is altijd jouw grote droom geweest. Schrijven is jouw passie,  jouw hobby! Maar je komt er niet aan toe. Je hebt een drukke baan, een gezin dat jou claimt en een partner die belang hecht aan jullie relatie. Als je dan nog je sociale leven meetelt, schiet er geen tijd meer over voor jezelf!

Kies voor jezelf

Maak van je boek een prioriteit als dat echt op jouw bucketlist staat. Alleen jij kan die keuze maken. Er is geen excuus om onmiddellijk aan de slag te gaan.

Visie

Visie naar jouw toekomst

Zie je schrijftijd niet als verloren tijd maar als een investering in jezelf. Je verbetert je levenskwaliteit als je schrijvend aan de slag bent. Niet alleen omdat je aan jezelf werkt maar ook omdat je een visie op langere termijn ontwikkelt. Waar liggen jouw pijnpunten, kan je een vinger leggen op je zelfsabotage bijvoorbeeld.

Realistische planning

Het helpt je vooruit als je een realistische planning maakt. Visualiseer dat jouw boek over een aantal maanden gepubliceerd op jouw koffietafel ligt. Deel jouw agenda zo in dat je elke maand drie of vier hoofdstukken klaar hebt.  Praat over jouw planning en jouw voornemen met je partner en je gezin zodat ze erkennen dat jouw wens geen afbreuk doet aan jouw aandacht en betrokkenheid .

Ontwikkel een schrijfroutine

Schrijf regelmatig, liefst op vaste tijdstippen. Plan je schrijfmomenten in. Na een tijdje ontstaat een schrijfroutine. Je bent geen Murakami of Hemingway, maar ook zij hielden zich aan hun schrijfroutine. Na een tijdje werd het schrijven een noodzaak zoals eten of slapen.  Jouw gezin pikt die nieuwe gewoonte snel op zodat ook zij merken dat je jouw schrijven ernstig neemt. Bij elk voltooid hoofdstuk voel je dat je een stapje dichter bij je einddoel bent. Je boekt resultaat!

Kapsel je in jouw cocon

Laat je niet afleiden. Dat is namelijk een grote valkuil als je begint te schrijven. In jouw schrijftijd geen sociale media, geen mails, geen schermtijd! Dit is jouw bubbel.

Geniet ervan

Er staat een kaartje voor mij op mijn bureau. Daarop staat: als je jezelf speelt is de hoofdrol voor jou. Ik glimlach altijd als ik dat kaartje zie want niets is minder waar. Schrijven doe je voor jezelf, met jezelf in de schijnwerper. En jij alleen zet de stap op dat podium. Achteraf is er applaus. Ziezo.

Ghostwriter

Als je echt geen tijd hebt, wil ik best als ghostwriter in jouw plaats optreden. Schrijven is mijn passie, ik kan me niets leukers voorstellen. Maar toch, probeer die kookwekkermethode even uit en check of het iets voor jou is. Tien minuten voor jezelf.

Download het gratis e-boek De kookwekkermethode. Je vindt het in downloads!

Download het e-boek de kookwekkermethode
Download het gratis e-boek: de kookwekkermethode!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een paar minuten niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een uur niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Share This