HELP! Ik loop altijd vast

ik weet niet meer waar ik moet beginnen

waar begin ik met schrijven

Je hebt een super idee. Maar je verzuipt in een doolhof van details. Je hebt je hele hoofd leeg geschreven en nu zie je het bos tussen de bomen niet meer. Je worstelt met de structuur?

Begin terug bij het begin

Wat was jouw invalshoek ook alweer? Hoe heb je je verhaal afgebakend? Kan je je de climax en de transformatie op het einde van je verhaal levendig voorstellen? Prima.

De rode draad

Soms hangt je leven af van een zijden draadje. Nou, een boek hangt aan elkaar via een rode draad. Samen met jou zal ik jouw braindump bekijken. We ordenen de scenes die je wil behouden, we rangschikken, puzzelen, groeperen en ordenen jouw verhaal. Sommige thema’s of gebeurtenissen duiken vaker op of worden duidelijker. Je merkt patronen op

Zeg hallo tegen jezelf!

In het schrijfproces kom je jezelf tegen. Schrijven is zelfexpressie. Ondertussen onderga je een ontwikkeling . Ben je onderweg jezelf tegengekomen. Als dat zo is, ben je het dan nog altijd eens met je thema? Klopt dit thema nog voor de lezer die je in gedachten had? Ben je nog altijd passioneel en energiek om dit verhaal te vertellen? Blijf je bij je kern of ben je afgedwaald?

Samengevat

Heb je al een korte beschrijving van je boek? Een pakkende werktitel? Een eerste versie van je flaptekst? Een synopsis?

Hoe duidelijker je je verhaal kan afbakenen, hoe makkelijker je naar het einde van je boek toe schrijft

Storytelling

Via de techniek van storytelling kan je je verhaal in scenes opdelen zodat je verhaal voor makkelijker te volgen is voor je lezer. Natuurlijk moet jouw lezer ook geboeid blijven en niet in het midden van je boek afhaken. Hoe kan je een structuur in je boek aanbrengen zodat je stap voor stap van hoofdstuk naar hoofdstuk schrijft, zonder af te dwalen? Zodat je na een uurtje schrijven blij bent dat je boek weer een aantal bladzijden opgeschoten is.

Een handje hulp?

Download het gratis e-boek De held in jouw eigen verhaal. Die vind je in downloads!

Zeg hallo tegen jezelf!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een paar minuten niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ontvang elke week schrijftips in je mailbox. Ik ben een schrijver, geen spammer. En je kan je altijd en op elk moment uitschrijven.

Je bent ingeschreven! Kijk in je inbox voor de eerste e-mail. Als je binnen een uur niks hebt ontvangen, kijk dan in je ongewenste e-mail.

Share This